top of page

Fijne Pasen gehad?

  • Monique Jansen
  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten om te lezen

Hier zijn er heel wat eitjes gekookt voor het ontbijt en de Eiersalade. In de avond ging de BBQ voor de eerste keer van dit jaar weer aan. Ik had mooi BBQ-vlees gekocht en de kleine BBQ aangestoken. Om die grote Kamado aan te steken voor 4 personen voor de sateetjes, lamshaasjes, gamba-spiesjes en een mooie haasjes van ree die ik van Cas had gekregen was een beetje overdreven. Wat hebben we lekker gegeten! Ik ben blij dat wij gisteren de BBQ hebben aangestoken, want als je nu naar buiten kijkt, kun je je niet voorstellen dat het gisteren zulk prachtig weer was.  


Woensdag heb ik paardrijden helaas af moeten zeggen. Fien mocht weer los, maar ik twijfelde toch een beetje. Haar poot is waar de pezen gehecht zijn iets dikker, en met even los lopen, hinkte ze een paar keer. Dat kon ook zijn omdat ze nat was en er grind aan haar poot kleefde. Ik ben geen dierenarts, en ik wilde voor de zekerheid even door de arts die haar had geopereerd naar haar poot laten kijken om haar te laten beoordelen of het helingsproces verliep zoals het zou moeten.  De enige optie voor de Paasdagen was die woensdagochtend. Na 30 minuten in de wachtkamer te hebben gezeten en vervolgens 8 minuten in de behandelkamer kreeg ik gelukkig geruststellend nieuws. De poot was inderdaad daar waar pezen gehecht waren iets verdikt, maar niet zorgwekkend. Ik kon alles langzaamaan weer opbouwen met Fien.


Een beetje trainen met apporteren en over een paar weekjes zou Fien dan weer mee mogen op jacht. Met de happy-dummy, haar lievelingsspeeltje, moeten we nog wel een paar weken wachten. Daar rent ze namelijk echt als een dolle achteraan om ook vol in de ankers te gaan om het op te pakken.  Ik schrok wel toen ik de rekening kreeg. Die 8 minuten in de behandelkamer kostte namelijk 95 euro. Bij navraag of er misschien een foutje gemaakt was, kreeg ik te horen dat dit het tarief is voor een consult 😱. Gezien het bedrag dat voor de operatie is betaald, vind ik dit best buiten proporties, los van het feit dat de behandelend dierenarts echt heel kundig en aardig is. Maar met Fien gaat het dus gelukkig nog steeds de goede kant op.


Op donderdag heb ik de honden uitgelaten bij de sportvelden. Daar was het best druk, omdat de Koningsspelen in volle gang waren. En daar zag ik ook de eerste jonge wilde eendjes met hun moeder zwemmen! Deze zijn wel erg vroeg uit het ei gekomen. Wat zijn het toch kleine pluizenbolletjes die zich als een soort botsautootjes door het water bewegen, prachtig! Daar kun je toch de hele dag naar kijken 😍. Na de wandeling de honden maar even gewassen, want die vonden het nodig al liggend in een moddersloot te drinken. Ik was net klaar met de honden af te drogen toen Cas arriveerde. Met hem zou ik deze dag kokkerellen. Deze kokkereldag hadden we maanden geleden al geprikt. Net voor de Pasen, zodat de lekkernijen die we zouden maken mooi met Pasen geserveerd konden worden (als ze het zouden overleven…). Cas wilde graag een keer een paar Pie’s maken. En dat snap ik, want als ik deze zie, word ik (net als hij) hongerig en hebberig.


Omdat we daarvoor toch de gehaktmolen zouden gaan gebruiken, hebben we meteen een mooie paté met een korstdeeg gemaakt. Beide recepten met een deel reevlees van het geschoten ree van Cas. Ik hou van kokkerellen en lang in de keuken staan vind ik geen probleem. Maar bij deze Pie’s van ree en varken moet je ook wel een beetje engelengeduld hebben, want de bakjes die je van deeg moet maken zijn best bewerkelijk. Ze zien er prachtig uit, dat vooropgesteld. Bedenk wel dat het je even tijd gaat kosten en je bij het afhalen van het deeg van het glaswerk je misschien wat ‘creatief met taal’ zult zijn.  Het was echt de moeite waard, maar ik weet wel dat ik die de volgende keer anders zal maken zodat het meer een hufterproof recept wordt. Het recept voor deze mooie Pie’s wil ik je zeker niet onthouden, wat hoe creatief je misschien ook zult zijn met taal, als je deze uit de oven haalt word je al blij (en als je ze proeft helemaal!).


Veel verjaardagen deze dagen. Anja, Gerry, Fenne en Ank; Van harte gefeliciteerd 💐🎂🥂🥳!!!



 
 
 

Comments


©2020 Monique Jansen

bottom of page