Heerlijk weekje
- Monique Jansen
- 7 apr
- 3 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 6 dagen geleden

Want na de maandag-poetsdag heb ik veel leuke dingen kunnen doen. Met Cas kleiduiven schieten bij Dorhout Mees. Daar mag Cas in een golfkarretje crossen en hebben we heel leuk heel wat kleiduiven kapot kunnen schieten. Het was prachtig weer, en na het schieten genieten we altijd van een lekkere lunch in de blokhut. Woensdag hadden we met onze Wodkawoensdag-club een afscheidsetentje van Marleen en meteen een feestje voor Maja die met pensioen is gegaan. Naast een echt cadeautje hadden de meisjes allerlei ‘onzin(nige) kleinigheden’ in een grote ‘ouwe doos’ gestopt om dat te vieren. Vrijdag heb ik een vrijmibo met een vriendin gevierd. Wij hadden elkaar al veel te lang niet gezien, en nu eindelijk een datum geprikt. Zo hebben we tot in de late uurtjes heel wat bij kunnen kletsen. Op zaterdag hebben manlief en ik een spontane uit-eten-actie gehad met vrienden die wij ook al een hele poos niet hadden gezien. En gisteren stond een lunch gepland met de ouders van de vriendin van jongste kuiken. Ook dat was hartstikke gezellig om elkaar eindelijk eens te ontmoeten.

Ik zou je vandaag wat receptjes geven ter inspiratie voor de komende Paasdagen. Ik heb een leuk recept online gezet, de Wraphapjes met gerookte forelfilet. Mocht je geen trek hebben in vis, of misschien vegetarische vrienden uitgenodigd hebben, dan kun je de gerookte forelfilet vervangen door feta. Maar je zou bijvoorbeeld ook de Erwten-muntsoep kunnen maken als voorafje. Gevulde eitjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Of wat dacht je van een Avocadomousse met garnaaltjes? Een Witlofschuitje met gorgonzola, peer en walnoot ziet er ook mooi feestelijk uit. Of een paar lekkere Blini’s met een mooie topping er op is dit allereerst voor de ogen al een feestje. Of koop een mooi stuk zalm en marineer deze een dag van tevoren. Dan hoef je de dag zelf alleen nog maar de zalm in mooie plakjes te snijden. Deze In gin gemarineerde zalm is niet alleen is zalig, het straalt aan alle kanten pure luxe uit! Ach, uiteindelijk gaat het er om dat je met z’n allen bij elkaar bent en van (lekker) eten kunt genieten. De gerechtjes die ik hierboven genoemd heb, zijn allemaal van tevoren klaar te maken of heel ver voor te bereiden, zodat je op de dag zelf alle tijd hebt om met elkaar te zijn en er niet eentje nog lang in de keuken bezig is. Ik zal volgende week een paar ideetjes geven als je meer een paar gangen wilt eten in plaats van veel kleine hapjes.

Fien mag vanaf woensdag eindelijk een stuk zonder riem lopen. Dat zal langzaam opgebouwd moeten worden. Ik heb al bedacht dat ik haar op de weilandjes los kan laten lopen, en zodra we op de paden tussen de bomen en de struiken gaan lopen, ze wel weer aan de riem zal moeten. Het gaat hartstikke goed met haar poot gelukkig, en dat willen we graag zo houden. Natuurlijk was Fien wel weer erg stout. Ze is op één of andere manier ontsnapt naar de tuin van mijn buurvrouw. Ik weet nog niet wat de schade in haar tuin is, ik heb haar zelf nog niet gesproken (en manlief was het vergeten te vragen). Inmiddels is er weer een extra stuk hek tussen de tuinen en heggen geplaatst. Ik mag van mijn vriendin liever niet meer zeggen dat ze stout is, maar beter het woord ‘inventief’ kan gebruiken. Hahahaha, nou, deze vriendin weet donders goed hoe stout Fien kan zijn 😅🤣😂! Nu heeft ze er zelf ook eentje bij die erg ‘inventief’ is 😛😍.
Comments