
Bij ons werd de houten vloer afgelopen week geschuurd en opnieuw in de olie gezet. Mijn hele huis stond op z’n kop. Alles moest aan de kant. Gelukkig kon het in etappes. Zo hebben wij eerst de zitkuil leeggehaald, zodat deze als eerste aangepakt kon worden, en daarna alles in de zitkuil geplaatst kon worden voor de rest van de woonruimte. Ook werden de walnoot-houten planken in de badkamers aangepakt. Het was even puzzelen op het moment dat de honden en de katten niet meer vrij door het huis konden bewegen, en daarna ook wij niet meer. Een nachtje hebben wij met z'n allen in de bijkeuken geslapen. Wat hebben de honden en de katten een stress gehad, niets was ‘normaal’.
Daardoor hebben wij de afgelopen week
met name buiten de deur gegeten of besteld en laten bezorgen.

De vloer is schitterend geworden. Het ziet er weer zo fris uit. En dat is het intussen ook, want de grote schoonmaak is hier begonnen. Overal was stof, en de hele boel is meteen aangepakt. Ramen gelapt, de vitrage en gordijnen gewassen, de muren weer stofvrij gemaakt… We zijn nog niet helemaal klaar, maar we hebben op deze manier wel meteen een grote slag geslagen in de voorjaarsschoonmaak.
Ik heb dus weinig in de keuken kunnen staan de afgelopen week. Vandaar dat ik je nu een makkelijk receptje ‘van de plank’ geef. Het is een sausje dat je over je (kant-en-klare-) gyoza’s en dumplings kunt doen. Ik heb die dumpling en gyoza’s eigenlijk wel standaard in de vriezer. Die kun je bij de toko maar ook bij de Appie kopen. Als je die uit de vriezer haalt, en even aanbakt in een koekenpan met wat olie of Croma met water en meteen stoomt, heb je binnen 10 minuten een heerlijk snel, warm hapje. De chili-olie heb ik ook standaard in de koelkast, en dit Sausje voor gyoza’s maak ik als ik meer tijd heb of als ik er trek in heb deze erbij te eten.
Comments