Ik heb zo’n mooie ochtend gehad afgelopen zaterdag! Ik mocht mee op de ganzen samen met Soof. Toen we bij met de quad bij de plek aankwamen waar we zouden gaan zitten, had een hele zwerm meeuwen besloten op te vliegen van het aanliggende perceel en om ons heen te vliegen. Honderden… de nog schemerige lucht veranderde in een soort vacuüm van geluid van fladderende vleugels en alles om ons heen kleurde wit. Nog nooit zoiets meegemaakt. Ik was er stil van, de jager met wie ik mee was, zei nog dat het meeuwen waren, maar ik was zo onder de indruk van het geluid en de kleur, de bewegingen… Het heeft maar een paar seconden geduurd, maar wat was dat ontzettend gaaf! Een kwartiertje later, heb ik het nóg een keer mogen beleven. Maar het gebeurt allemaal zo verschrikkelijk snel, en het duurt echt maar een paar seconden, dus dit op film of foto zetten, is helaas niet gelukt. Ik heb de meeuwen niet eens goed kunnen bekijken, maar wat ik op heb kunnen zoeken, zijn het waarschijnlijk kokmeeuwen geweest. Wij hadden beiden buit, beide hondjes hebben goed werk verricht met apporteren. De borsten liggen in de vriezer. Zodra ik er meer heb, zal ik deze weer gaan roken.
Een vriendin heeft met schaatsen haar pols verbrijzeld en had gevraagd of ik voor haar wilde koken. Ik had onder andere een schaal Moussaka gemaakt, zowel voor haar gezin als voor onszelf. Toen wij die aan het eten waren, kreeg ik meteen trek in een ander Grieks gerecht dat ik in mijn kookboek heb staan en al heel lang niet had gemaakt, Baklava. Ik ben van de week meteen filodeeg en extra noten gaan kopen. Deze smaakt ontzettend lekker door het vleugje Oranjebloesemwater. Het is maar een hint die je kunt ruiken en proeven, maar dat is echt zalig. Je moet altijd wel een beetje voorzichtig zijn met dit water, omdat het al gauw kan overheersen. Ik heb zojuist het bordje dat op de foto staat, leeggegeten. Ik moest deze maken (en daarna opeten...) voor de foto's voor mijn blog. Heerlijk in een hoekje van de tuin in het zonnetje gezeten en genoten van de smaak van Griekenland met een vleugje Arabische keuken. Ik had eigenlijk de Buffalowings online willen zetten vandaag, maar dat doe ik nu komende woensdag wel. Dan kun je op woensdag vast lezen wat je in huis moet halen voor jullie eigen Vrijdagmiddagborrel-hapje. Ik ga nu gauw verder met de soep afmaken en een pastasaus. Ik moet morgenmiddag naar de kaakchirurg, en zie daar best tegen op. Ik heb het boekje, dat ik een maand geleden van de kaakchirurg had gekregen, nog niet gelezen. Maar ik kan me zo voorstellen dat ik maandag geen zin heb om te koken (en ook geen idee heb, of kauwen wel gaat lukken). Vandaar sowieso een soepje en voor het gezin een pasta met een saus die alleen maar even opgewarmd moet worden. Geniet van de mooie namiddag!
Comments