top of page
Monique Jansen

Ups-and-downs


Deze week was een rollercoaster. Maandag was een dieptepunt, met aan het begin van de avond toch weer lucht en een stip aan de horizon. Nog even aan het strand geweest, waar mijn man en ik onze eerste vakantie vierden, 33 jaar geleden. Helaas was het wat fris, maar even uitwaaien was zeer welkom. Ik heb weinig gekokkereld, maar wel een paar keer heerlijk gegeten. Bij vrienden Ank en Franz geweest. Zij maken er altijd een feestje van als ze weten dat ik kom. Ik voel me bij hen altijd zo welkom. De zoon van overleden vriend Jim is nog op de koffie geweest. Samen hebben we met een lach en een traan herinneringen opgehaald over zijn vader en moeder. Bij de oude oppas van oudste zoon, maar tevens oud-collega van mij, geweest. Zij is 87 geworden, en hoewel zij heel veel heldere momenten heeft, is zij helaas soms weer even wazig en klaar om opgehaald te worden om met het vliegtuig naar Celebes te gaan. Gelukkig gaat ze daar wel iets leuks doen, kijken en genieten.


Omdat het van het weekend mooi weer werd, hebben we de hondjes meegenomen naar het strand. Bij Scheveningen wat verder weg van de pier mogen honden los, en wat hebben ze genoten. Fien kan verschrikkelijk van de weidsheid genieten. Later blijkt dit stuk strand tevens een naaktstrand te zijn, en ik kan je vertellen dat het ernaar uitzag dat het water heul erg koud was!

Met een vriendin nog een hapje gegeten en heerlijk bij kunnen kletsen, maar ook een afspraak met de voetbalmoeders om eindelijk weer eens samen de hort op te gaan. En hoewel het alweer veel te lang geleden was dat wij elkaar hadden gezien, pakken wij de draad meteen weer op en hebben een hoop lol met elkaar. En niet alleen lol, alles kan gedeeld worden.


Ik had nog wel 3 rijpe peren op de fruitschaal, daar heb ik mijn Peren-chocoladetaart van gemaakt. Jongste zoon en een vriendje moesten in de nacht werken, en zij hebben lekker een stuk van deze taart gegeten tijdens de klus. Verder nog wat pasta Carbonara gegeten. Ik was van de week bij ‘mijn’ slager, en zij hebben zulk mooi vlees. Van de week maak ik Champignonsoep van de mooie schenkels die ik heb gekocht. Ook had ik prachtige lamsracks gekocht, die hebben we zaterdag gegeten. En de Carbonara had ik met de pancetta gemaakt die ik ook van de slager had meegenomen. Enfin, geen nieuw recept vandaag, maar een paar hele lekkere recepten uit de ‘oude doos’.  




41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page