Spaghetti carbonara
Basis Basis Basis
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
20
4 personen
400 gram spaghetti (Reken op ongeveer 100 gram droge pasta per persoon)
200 gram pancetta (slager) anders gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook, geperst
150 gram parmezaanse kaas, geraspt
3 eidooiers
Kopje kookvocht van de pasta
Versgeraspte nootmuskaat, snufje
Zout en versgemalen peper
Bak de pancetta in een koekenpan. Na een paar minuutjes de geperste knoflook erbij. Zet apart. Kook de spaghetti zoals op het pak staat aangegeven. Neem een kopje en vul dat met het kookwater van de pasta.
Neem een ruime kom en meng hierin de eidooiers, 100 gram kaas, versgemalen nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Niet teveel zout, de kaas en de pancetta zijn ook al zout!
Giet de spaghetti af en doe het bij het ei-mengsel. Meng het door elkaar. De uitgebakken pancetta met het bakvet erover heen en nog even mengen. Laatste beetje kaas erover en klaar!
Ik raad echt aan het eens met pancetta te maken, deze geeft een andere smaak dan spekblokjes. Maar ja, spekblokjes heb je vaak wel standaard in huis en als je haast/weinig tijd hebt zijn spekblokjes ook prima. Ik haal de pancetta bij de slager en laat deze vacumeren. Zo grijp ik niet mis. (Lekker met een groene salade met een simpele dressing.)