top of page

Ceaser Salad

Feest op je bord!

Ceaser Salad

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

5

gemiddelde waardering 2 uit 5

2-3 personen

1 Romeinse sla

3 eidooiers

1 blikje ansjovisfilets (in olie)

1 citroen, het sap

2 teentjes knoflook, geperst

2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Parmezaanse kaas om te schaven over de salade


300 gram kalkoenfilets

Bloem

1 ei

Scheutje melk

Zout en versgemalen peper

Beetje zonnebloemolie om in te frituren


Stukje Turks brood of oud (wit) brood

Beetje Croma om in te bakken (of olie of roomboter)

Neem een koekenpan, doe hier wat Croma (of roomboter/olie) in. Snijd het brood in grove stukken en bak deze goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Zet apart.


Doe in dezelfde koekenpan nu wat zonnebloemolie. Neem een diep bord en doe hier wat bloem op. Neem een tweede bord en doe hier het scheutje melk en het ei in, en kluts even met een vork los. Neem de kalkoenfilets en snijd deze in lange dunne stukken. Doe hier wat zout en peper op, haal de kalkoen eerst door de bloem, dan het ei-mengsel en daarna weer door de bloem. Schudt het overtollige bloem eraf. Bak de filets om en om goudbruin en gaar. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en zet apart.


Snijd de Romaine sla in grove stukken. Neem een ruime kom en doe hierin de ansjovisfilets met de olie, de helft van het citroensap en de eidooiers. Klop met een garde tot een romig mengsel. Doe hier vervolgens de knoflook en de geraspte kaas bij. Meng goed door elkaar. Proef! Misschien wil je meer citroensap of een klein scheutje olie erbij. Doe dan de sla in de kom en meng alles goed door elkaar, zodat de sla een laagje van de dressing heeft gepakt.


Neem 2 borden (of een grote schaal), doe hier de salade op. Leg dan de stukjes kalkoekfilet er op en ook de gebakken croutons. Garneer af met wat geschaafde plakjes Parmezaanse kaas.


· Ook voor mensen die niet van vis houden, kan ik aanraden toch de ansjovisfilets te gebruiken, Het geeft een diepe zilt smaak aan de dressing. Je proeft echt geen ‘vis’.

· Het is een goede lunch- of maaltijdsalade.

· Als je goed naar de foto kijkt, zie je dat ik mis greep met de Parmezaanse kaas. Oude kaas is ook super lekker.

* Het vlees kun je ook paneren met paneermeel of panko (grof paneermeel) als tweede paneerlaag in plaats van nog een keer bloem.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page