top of page

Chocolade-hazelnoot-rumballetjes

Om te geven, of voor jezelf

Chocolade-hazelnoot-rumballetjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

40-50 stuks

125 gram roomboter, op kamertemperatuur

125 gram poedersuiker

300 gram pure chocolade

180 gram hazelnoten, geroosterd en vermalen

1 theelepel aanmaak-koffie

3 theelepels cacaopoeder, gezeefd

6 eetlepels rum (Havana Club Anejo Esecial)

Een paar eetlepels cacao voor de coating

Smelt de chocolade au bain-marie. Mix ondertussen de boter en de poedersuiker tot een egale massa. Voeg de vermalen hazelnoten, het koffie poeder, het cacaopoeder en de rum toe aan de chocolade. Als het iets is afgekoeld, kun je het boter-poedersuiker- mengsel erbij voegen en meng je alles goed door elkaar. Laat afgedekt in de koelkast afkoelen, een half urtje ofzo, zodat je er gemakkelijk balletjes van kunt draaien.


Doe wat cacao in een kommetje. Draai balletjes (iets groter dan een soepballetje) van het chocolade-mengsel en rol het daarna door de cacao. Draai er dan een mooier en ronder balletje van en haal het nog een keer door het cacaopoeder. Laat vervolgens weer afkoelen in de koelkast.



· Je kunt ook andere (of geen) drank gebruiken. Ik heb ook een variant gemaakt met wat rasp van een sinaasappel, Grand Marnier (rouge) en een ¼ theelepeltje chilipoeder.

· Je kunt de balletjes ook door wat hagelslag of geroosterde en gehakte hazelnoten  halen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page