top of page
Loempia-saus
Lekker bij zelfgemaakte loempia's
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
10
1 pannetje vol
1 fles tomatenketchup
6 teentjes knoflook, geperst
1 peper, fijngesneden
2 theelepels sambal, naar smaak
Vetsin, naar smaak
1 bosje peterselie, fijngesneden
Gember, duimgroot, geraspt
Beetje zonnebloemolie
Neem een steelpan, doe hier wat olie en bak op medium hitte de knoflook en de peper. Als deze bijna gaat kleuren, doe je de geraspte gember erbij en bak deze even mee. Dan voeg je het hele flesje tomatenketchup toe. Roer om en voeg de peterselie erbij. Breng op smaak met de sambal en de vetsin. Je kunt een beetje water toevoegen als je de saus iets te dik vindt. Serveer de saus bij (zelfgemaakte) loempia’s.
bottom of page