Thaise viskoekjes
Voor de vrijmibo, als hapje of als voorgerechtje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
4 personen
300 gram tilapiafilet
200 gram gamba’s, schoongemaakt
1 duimgroot stuk gember, geraspt
2 eetlepels chilijam
1 handje verse koriander, fijngehakt
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus
1 eiwit
Eventueel een eetlepel bloem
Zonnebloemolie om in te bakken
1 limoen, bij het serveren
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn tot een egale pasta. (Als het iets te 'nat' is, kun je een eetlepel bloem toevoegen.)
Doe ruim zonnebloemolie in een koekenpan en maak met twee theelepels kleine ‘koekjes’ van het vismengsel. Bak deze op medium vuur aan beide kanten goudbruin. Laat de viskoekjes uitlekken op wat keukenpapier.
* Serveer met wat zelfgemaakte hotsauce, loempia-saus of chilisaus (uit een flesje) en een schijfje limoen.
* Lekker met een snelle Thaise komkommersalade met groene kruiden ernaast.