top of page

Thaise viskoekjes

Voor de vrijmibo, als hapje of als voorgerechtje

Thaise viskoekjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

4 personen

300 gram tilapiafilet

200 gram gamba’s, schoongemaakt

1 duimgroot stuk gember, geraspt

2 eetlepels chilijam

1 handje verse koriander, fijngehakt

4 eetlepels vissaus

2 eetlepels sojasaus

1 eiwit

Eventueel een eetlepel bloem

Zonnebloemolie om in te bakken

1 limoen, bij het serveren

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn tot een egale pasta. (Als het iets te 'nat' is, kun je een eetlepel bloem toevoegen.)  


Doe ruim zonnebloemolie in een koekenpan en maak met twee theelepels kleine ‘koekjes’ van het vismengsel. Bak deze op medium vuur aan beide kanten goudbruin. Laat de viskoekjes uitlekken op wat keukenpapier. 



* Serveer met wat zelfgemaakte hotsauce, loempia-saus of chilisaus (uit een flesje) en een schijfje limoen.

* Lekker met een snelle Thaise komkommersalade met groene kruiden ernaast.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page