top of page
Aardappelgratin
Met zo’n knapperig kaaskorstje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
45
4 personen
750 gram aardappelen
75 gram geraspte pittig belegen kaas
100 gram crème fraîche
200 ml slagroom
4-6 takjes tijm
3 teentjes knoflook, geperst
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Schil de aardappelen en maak er dunne schijfjes van met de mandoline (of keukenmachine bij grote hoeveelheden). Was de tijm en rits de blaadjes van de steeltjes. Roer de crème fraîche, slagroom, knoflook, 2/3 van de kaas en de tijm door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de aardappel en het zure roommengsel afgewisseld in laagjes in een ovenschaal. Bestrooi de overige kaas erover. Bak in 40-50 minuten gaar in de oven.
* Super handig bijgerecht! Deze kun je er bijna altijd wel naast serveren.
bottom of page