top of page

Courgettesoep

Kleine moeite, groots effect

Courgettesoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

ruim anderhalve liter, 6-8 personen

1250 gram courgettes

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

3 kippenbouillontabletten

2 bakje kruidenkaas

Klein scheutje zonnebloemolie

Eventueel wat lobbig geslagen slagroom, croutons en peterselie voor de garnering

Was de courgettes en snijd de courgettes in stukjes. Doe wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook wat aan. Vervolgens de courgettes ook even licht meebakken. Dan 1,25 liter water erbij en dit aan de kook brengen. 5 minuutjes laten koken op zacht vuur met het deksel op de pan.


Bij het afkoelen de kruidenkaas toevoegen en het geheel pureren met de staafmixer. Zout en peper naar smaak toevoegen.


Schep in een kom of diep bord en garneer eventueel met de slagroom, croutons en wat peterselie.



* Ik vind deze het lekkerst met Boursin. 

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page