top of page

Gerookte forel / komkommer-hapje met wasabi-creme

Fris hapje, met een ‘kick’

Gerookte forel / komkommer-hapje met wasabi-creme

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

10 - 12 stuks

150 ml slagroom

½ theelepel wasabi (tube)

1 komkommer

2 gerookte forelfilets

zout en peper

wat fijngesneden bieslook of peterselie (garnering)

Snijd de komkommer in plakken van 1,5 cm dikte. Doe er een beetje zout op om het vocht er iets uit te halen. Daarna afspoelen onder de kraan en droogdeppen met keukenpapier.


Schenk de slagroom in een kom en klop deze met een garde of een mixer de wasabi en een snufje  zout en peper dik-lobbig. Je kunt zelf bepalen hoe scherp je de crème wilt hebben door meer of minder wasabi toe te voegen.


Is het voor de ‘chic’, steek met een steker de forelfilets in mooie rondjes en leg deze bovenop de plakjes komkommer. Is het voor vrienden of jezelf, scheur dan de filets in kleinere stukken zodat deze mooi op het komkommerplakjes passen. Leg hier bovenop een toefje van de wasabi-creme en garneer met de bieslook of ander groen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page