Makkelijke Curry
Als een warme deken...
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
75
4 personen
1 kilo kippendij-filets
1 grote ui, gesnipperd,
6 tenen knoflook, geperst
Duimgroot stuk gember, geraspt
1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
1 groot blik kokosmelk
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 eetlepels kurkumapoeder
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel korianderzaad
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel grof gemalen peper
6 eetlepels zonnebloemolie
2 kippenbouillontabletten
Zout en versgemalen peper (eerst proeven, dan evt. toevoegen)
2 rode pepers, in ringetjes gesneden om te garneren
Bosje verse koriander, gesneden om te garneren
Snijd de kippendijen in kleine blokjes. Stamp het komijnzaad en de korianderzaadjes even fijn met een vijzel.
Neem een ruime pan met een dikke bodem. Verhit hierin op hoog vuur de olie. Braad hierin de stukken kip aan. Doe er vervolgens de ui en de knoflook bij. Als deze glazig worden, de stukjes paprika, tevens even meebakken. Temper het vuur en voeg de kruiden, de gember en de tomatenpuree erbij. Laat de kruiden en de tomatenpuree twee minuutjes meegaren. Blus af met het blikje kokosmelk. Vul het blikje nog een keer tot de helft met water, en doe dat in de pan. Dan de kippenbouillontabletten erbij, weer even roeren. Het vuur laag zetten zodat het licht pruttelt. Deksel op de pan en een uur tot anderhalf uur zachtjes laten pruttelen. Roer soms even door, zodat de bodem niet aankoekt. Proef! Misschien wil je er zout en of peper bij.
Garneer met de pepers en de koriander.
* Lekker met geurige pandanrijst of de saus dopen met een goed stokbrood van de bakker.
* Ik serveer vaak ook nog gesneden rode peper en koriander ernaast in bakjes. Dan kan iedereen desgewenst extra op het gerecht doen. (Maar die staan dan niet bij de ingrediëntenlijst.)