top of page

Mosselen met knoflook en tomaat in wijnsaus

Comfort-food

Mosselen met knoflook en tomaat in wijnsaus

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 2 uit 5

2-6 personen

2 kilo mosselen (schoongemaakt en gekookt met wat wijn, peterselie en knoflook, mosselen uit de schelp gehaald)

4 tenen knoflook

Chilivlokken

20 snoeptomaatjes, gehalveerd

scheut witte wijn

2 eetlepels peterselie, gehakt

Scheutje zonnebloemolie met een klontje roomboter

Zout en versgemalen peper

Stokbrood

(Neem 2 kilo mosselen. Maak die schoon en kook deze in wat witte wijn met wat peterselie en knoflook. Als ze gekookt zijn, en de schelpen gaan open, giet je deze af en haalt de mosselen uit de schelp.) 


Doe de olie en de roomboter in een grote koekenpan, daar wat chilivlokken en de tomaatjes bij en even laten meebakken. Als ze iets kleuren en 'krimpen' de knoflook erbij. Zodra deze gaat geuren de mosselen erbij. Alles goed doorwarmen, wat zout en versgemalen peper toevoegen.

Blussen met een goede scheut wijn, zorg ervoor dat alle wijn verdampt is (dit kun je ruiken aan de stoom die van de pan komt) en even laten pruttelen, de gehakte peterselie erover en klaar!

Serveer met stokbrood om te dopen in de saus.

Ik maak vaak, als we gekookte mosselen eten, extra mosselen klaar. Haal dan de mosselen uit de schelp en vries die in. Dan maak dit gerecht van wat er 'over' was. Twee vliegen in 1 klap ;-)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page