top of page
Oude kaas-pitten-balletjes
Als hapje vooraf
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
5
16-22 stuks
125 gram brokkelkaas, fijn geraspt
150 gram roomkaas
½ theelepel gerookt paprikapoeder
25 gram zonnebloempitten
25 gram pompoenpitten
25 gram pistachenootjes, gehakt
Zoute pretzel-sticks
Rooster intussen de gehakte pistachenootjes, de zonnebloempitten en de pompoenpitten in een koekenpan op medium hitte. Zet apart.
Doe de brokkelkaas, de roomkaas en het gerookte paprikapoeder in een kommetje, en prak het tot een samenhangend geheel. Voeg een kwart van de geroosterde pitten en noten hier doorheen. Zet een kwartier in de koelkast.
Draai éénhaps-balletjes van het mengsel en rol deze door rest van de geroosterde pitten. Doe er een zoute pretzel-stick in als prikkertje.
bottom of page