Polpette van kip met Risoni
De kippengehaktballetjes zijn kleine smaakbommetjes
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
25
20
4 personen
Voor de gehaktballetjes:
500 gram kippengehakt
1 ei
Rasp van 1 citroen (alleen het gele van de schil)
1 ½ theelepels gedroogde dragon, of 1 theelepel verse
Beetje paneermeel
Zout en versgemalen peper
Klontje roomboter om in aan te braden
Voor de pasta:
1 pakje Risoni no 74 (500 gram)
2 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
Scheutje witte wijn
1 potje kippenbouillon
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Beetje peterselie, fijngesneden
30 gram roomboter om in aan te bakken en nog 30 gram net voor het serveren
Doe het kippengehakt in een ruime kom. Strooi er wat zout en versgemalen peper op, de citroenrasp, dragon, het ei en wat paneermeel. Meng alles goed door elkaar en draai er balletjes van. (Zo groot als je zelf wilt.) Bak de balletjes in een koekenpan rondom goudbruin en zet apart.
Neem een pan met een dikke bodem en doe hierin wat boter. Bak hierin de uien en de knoflook glazig (laat het niet kleuren, dan wordt het bitter). Doe vervolgens het pakje Risoni erbij en bak deze een minuutje mee terwijl je het doorroert. Blus af met wat witte wijn. Zodra de alcohol verdampt is (dat kun je ruiken), kun je de kippenbouillon toevoegen. Vul het potje anderhalf keer met water en doe dat ook in de pan. Zodra het kookt, temper je het vuur en laat het op laag vuur een 7-8 minuutjes pruttelen met het deksel op de pan.
Doe de gehaktballetjes erbij, weer het deksel op de pan en laat het geheel nog 3-4 minuutjes doorgaren. Als het te droog is, kun je nog een beetje water toevoegen. Dan de 30 gram roomboter er doorheen roeren, de geraspte Parmezaanse kaas erover strooien en vervolgens garneren met de peterselie.
*Je kunt ook de balletjes draaien en vervolgens in de bouillon laten garen. Maak dan de balletjes kleiner en doe deze bij de bouillon zodra je deze aan de kook hebt gebracht. Ik vind het krokante korstje lekker, vandaar dat ik de balletjes gebakken heb.