top of page

Pompoensoep met feta en pancetta

Romig, licht zoet met het zilte van de feta en een crunch

Pompoensoep met feta en pancetta

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

1 flespompoen, schoongemaakt en in grove stukken

1 grote ui, schoongemaakt en in grove stukken

1 theelepel gerookt paprikapoeder

½ theelepel ras el hanout

2 bouillonblokjes

200 ml slagroom

Klontje roomboter


100 gram pancetta, in plakjes gesneden

100 gram feta

100 gram pompoenzaden

50 gram pecannoten

Neem een ruime pan en laat hierin het klontje boter smelten. Bak de uien hierin glazig, en voeg dan de stukken pompoen toe. Bak ook deze mee zodat deze wat ‘glazig’ worden. Roer steeds even om. Voeg dan 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, temper je het vuur, doe je de bouillonblokjes het gerookte paprikapoeder en de ras el hanout erbij en doe je het deksel op de pan. Laat het geheel een half uurtje zachtjes koken.


Neem intussen een koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten en de pecannoten. Leg deze apart. Bak daarna in de koekenpan de pancetta knapperig en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje.


Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng het geheel al roerend nog even aan de kook. Dan is het klaar. Proef!


Neem en bord (of kom) en schenk hier wat soep in. Brokkel hier wat feta in, doe dan wat geroosterde pompoenpitten en geroosterde pecannoten op en verkruimel er wat van de krokante pancetta op.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page