Pompoensoep met feta en pancetta
Romig, licht zoet met het zilte van de feta en een crunch
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
30
4-6 personen
1 flespompoen, schoongemaakt en in grove stukken
1 grote ui, schoongemaakt en in grove stukken
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel ras el hanout
2 bouillonblokjes
200 ml slagroom
Klontje roomboter
100 gram pancetta, in plakjes gesneden
100 gram feta
100 gram pompoenzaden
50 gram pecannoten
Neem een ruime pan en laat hierin het klontje boter smelten. Bak de uien hierin glazig, en voeg dan de stukken pompoen toe. Bak ook deze mee zodat deze wat ‘glazig’ worden. Roer steeds even om. Voeg dan 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, temper je het vuur, doe je de bouillonblokjes het gerookte paprikapoeder en de ras el hanout erbij en doe je het deksel op de pan. Laat het geheel een half uurtje zachtjes koken.
Neem intussen een koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten en de pecannoten. Leg deze apart. Bak daarna in de koekenpan de pancetta knapperig en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng het geheel al roerend nog even aan de kook. Dan is het klaar. Proef!
Neem en bord (of kom) en schenk hier wat soep in. Brokkel hier wat feta in, doe dan wat geroosterde pompoenpitten en geroosterde pecannoten op en verkruimel er wat van de krokante pancetta op.