top of page

Pompoensoepje met peer

Bijzonder lekker soepje

Pompoensoepje met peer

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

1 flespompoen

2 peren

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geraspt

800 ml groentebouillon

4 eetlepels zonnebloemolie

Klontje roomboter

100 ml crème fraîche

Handje geroosterde pompoenpitten

Wat groen voor het oog, peterselie, bieslook of lente-ui (gehakt)

Schil de flespompoen, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd deze in kleine stukken. Schil 1 peer, verwijder het klokhuis en het steeltje en snijd in grove stukken. Neem een ruime pan en verhit hierin de zonnebloemolie. Bak hierin de stukken pompoen aan. Zodra deze kleur krijgen, voeg je de gesnipperde ui, de geraspte knoflook en de peerstukken toe. Roer om. Zodra de uien glazig worden, blus je het geheel af met de groentebouillon. Als dit kookt, temper je het vuur. Laat 20 minuutjes pruttelen met het deksel op de pan.


Schil intussen de andere peer en snijd deze in de lengte in vier ongeveer gelijke stukken. Verwijder het klokhuis. Snijd deze parten in de lengte in 3 tot 4 gelijke partjes. Neem een koekenpan en verhit hierin op medium-hoog vuur de roomboter. Bak hierin de parten peer aan beide kanten bruin. Zet apart.


Als de pompoen gaar gekookt is (even met een mes prikken), pureer je de soep met een staafmixer. Proef! En voeg eventueel nog wat zout en peper toe.


Neem een bord en doe hier een paar soeplepels soep in. Doe in het midden een ruime theelepel crème fraîche, verdeel daar overheen een paar partjes van de gebakken peer en bestrooi uiteindelijk met was van de geroosterde pompoenpitten. Je kunt nog wat groen toevoegen, bijvoorbeeld wat gehakte bieslook of  wat gehakte peterselie of lente-uitjes.





· Je kunt ook andere geroosterde pitten of geroosterde noten gebruiken.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page