top of page
Sausje voor Gyoza’s
Jum!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
5
een bakje vol
3 lente-uitjes, gesneden
2 eetlepels koriander, gehakt
2 teentjes knoflook, geraspt
2 eetlepel palmsuiker
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel chiliolie
2 eetlepels geroosterde pinda’s, gehakt
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
Neem een kommetje, en doe daar alle ingrediënten in. Proef! Misschien wil je wat meer soja of wat suiker toevoegen.
Lekker over dumplings of Gyoza’s. Maar ook lekker bij een gefrituurd kipkluifje 😉
· Je kunt er natuurlijk ook een gehakte chilipeper bij doen voor wat meer kick.
· Ik maak deze als ik even gauw een paar Gyoza’s bak en stoom. Dan heb ik naast deze lekkere saus ook mijn Chili-olie bij. Die heb ik bijna altijd wel standaard in de koelkast.
bottom of page