top of page

Sri Lankaanse eiercurry

Smaakvolle curry

Sri Lankaanse eiercurry

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

2 eetlepels kokosolie

2 rode uien, gesnipperd

6 teentjes knoflook, geraspt

3 tomaten, in blokjes

½ duimgroot stuk gember, geraspt

1 kaneelstokje

6 kardemonpeulen

10-15 curryblaadjes

2 theelepels koriander, gemalen

1 theelepel Garam Masala

1 theelepel chilivlokken

1 theelepel kurkuma (of verse)

400 ml kokosmelk

2 kippenbouillontabletten


8 eieren


Verse koriander, gehakt (garnering) en eventueel wat in ringen gesneden verse peper.



Kook de eitjes. Ik vind het het lekkerst als de dooier nog loopt, maar kook de eieren zeker niet helemaal hard, dat is minder lekker. Laat de eieren onder koud water schrikken en zet apart.


Neem een pan met dikke bodem en verwarm hierin op medium hitte de kokosolie. Doe hier het kaneelstokje, de kardemonpeulen en de curryblaadjes bij. Zodra deze gaan geuren, voeg je de uien en de knoflook toe. Als de uien glazig bakken, voeg je de geraspte gember, de Garam Masala, kurkuma, koriander en de chilivlokken erbij. Roer dit even om.


Voeg dan de tomatenblokjes toe, en schep weer even om. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel weer even omscheppen. Doe de bouillonblokjes erbij en als het geheel aan de kook is gebracht, temper je het vuur en laat je het een kwartiertje sudderen. Pel intussen de eieren. 


Voeg dan de eitjes toe aan de curry, en roer (voorzichtig) om. Laat een paar minuutjes pruttelen en het is klaar!




· Lekker met witte rijst

· Je kunt hier een vegetarische variant van maken door groentenbouillontabletten te gebruiken.

· Je kunt de eieren vervangen voor gamba’s (of beide natuurlijk 😉). Die voeg je dan toe op het moment dat je de eieren toe zou voegen (of beide kan natuurlijk ook). Gamba’s zijn binnen 5-7 minuten gaar.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page