Telor Belado
Eitjes in pittige tomatensaus
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
7
15
4 personen
4 eieren
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel palmsuiker
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel trassi
Snufje zout
Scheutje zonnebloemolie
1 lente-uitje (of ander wat gefruite uitjes) ter garnering
Kook en pel de eitjes. (Ik hou ervan als het ei niet helemaal hard gekookt is.)
Wrijf de ui, knoflook, sambal, tomatenblokjes, tomatenpuree en de trassi even in de tjobek (wrijfsteen) fijn. (Of maak zo fijn mogelijk.) Neem een steelpannetje en verhit hier een klein scheutje zonnebloemolie in. Bak de tomaten-kruidenpasta even aan op medium hoog vuur. Laat een minuutje of 2 even bakken, terwijl je soms even roert.
Doe de gekookte eitjes bij de pasta en verwarm deze een minuutje mee. Voeg dan 125 ml water toe en breng het geheel weer aan de kook. Laat twee minuutjes pruttelen. Schep dan de eitjes uit de pan. Laat de saus nog 10 minuutjes inkoken.
Halveer de eitjes en plaats deze in de saus. Schep wat van de saus over de eitjes. Strooi er wat gesneden lente-ui of wat gefruite uitjes overheen.