top of page

Viscurry in kokossaus

Snel een dampend bord op tafel

Viscurry in kokossaus

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

Currypasta:

6 teentjes knoflook, in stukjes gesneden

1 kleine ui, in stukjes gesneden

2 rode Spaanse pepers, in stukjes gesneden

1 duimgroot stuk gember, in stukjes gesneden

1 bosje koriander, grof gehakt

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel garam masala

2 eetlepels zonnebloemolie


In de pan:

1 theelepel mosterdzaadjes

2 eetlepels ghee of zonnebloemolie

1 blikje kokosmelk, 400 ml

600 gram vis, zalm of witvis, is grove stukken gesneden

2 theelepels palmsuiker

1 eetlepel vissaus

1 eetlepel sojasaus

1 bouillonblokje

1 citroen, sap


Garnering:

Verse koriander, gehakt

Verse lente-uitjes, gesneden

Chili-olie

Currypasta:

Doe alle ingrediënten in een hoge mengbeker of blender en vermaal deze met een staafmixer tot een egale pasta.


Neem een ruime pan en verhit hierin op medium hitte de ghee of zonnebloemolie. Bak hierin de mosterdzaadjes even aan. Voeg dan de Currypasta erbij, en bak deze een minuutje of 3 , al roerend, mee. Blus het af met de kokosmelk. Roer door, en voeg dan de sojasaus, het bouillonblokje, de vissaus en de palmsuiker toe. Roer weer door. Laat de curry een minuutje of 10 op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg dan de vis erbij en roer even om. Als laatste het citroensap. Laat de vis in de saus garen. Dat zal, afhankelijk van de grootte van de stukken vis, tussen de 4-7 minuten duren. Proef! Misschien wil je er wat extra sojasaus of vissaus bij.


Garneer met wat vers gehakte koriander, wat gesneden lente-uitjes en wat Chili-olie. Serveer met witte rijst en wat rauwkost.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page