Zalm-mierikswortel ovenhapje
Lekker knapperig met een kick
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
12 stuks
24 wontonvelletjes
70 gram roomboter, gesmolten
100 gram roomkaas
100 ml slagroom
130 gram gerookte zalmmoot (zonder vel)
2 eieren
1 eetlepel mierikswortelpasta (en nog wat om te garneren)
2 eetlepels dille, gehakt (wat apart houden om te garneren)
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de slagroom, eieren en de roomkaas in een ruime kom, en meng het tot een egale massa. Voeg wat zout, peper, de gehakte dille en de zalmmoot (in stukjes getrokken) erbij, en roer alles goed door elkaar.
Neem een muffinvorm en vet deze in met wat gesmolten boter. Neem twee wontonvellen en bestrijk deze met een kwastje met de gesmolten boter. Plaats ze op elkaar, zodat je een ‘ster krijgt, dus het tweede vel leg je een kwart slag gedraaid op het eerste vel. Plaats deze in de muffinvorm en duw deze in de vorm. Doe dit ook bij de overige 11 muffinvormpjes.
Gebruik een (jus-)lepel om de muffinvormpjes te vullen. Zet in de oven en bak de zalmtaartjes in 15-18 minuutjes gaar en goudbruin.
Garneer met een klein beetje mierikswortelpasta en wat dille.
· Heb je geen wontonvellen? Gebruik dan filodeeg, maar in plaats van twee, vier velletjes, die je steeds een kwart slag bovenop elkaar hebt gedraaid.
· Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken. Prik deze wel in met een vorkje en bak alleen het bladerdeeg, dus zonder vulling, 5-7 minuutjes in de oven. Dan is de onderkant aan het eind van het bakproces niet zompig. Daarna de vulling er in doen en nog een klein kwartiertje afbakken.
· Ook leuk om met wat cranberrysaus te garneren, dat geeft wat kleur. (En is ook lekker 😉)